U bevindt zich hier: Home Het Museum Wandelingen
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 42 niet laden

Wandelen met Theo Thijssen Speciaal

Theo Thijssen Museum organiseert ook rondleidingen door het Amsterdam van Theo Thijssen. De meeste wandelingen gaan door de Jordaan, met verschillende thema's.  De Jordaan was niet alleen het decor van zijn jeugd, maar ook van een aantal van zijn boeken: Kees de jongen, Jongensdagen, Het taaie ongeriefen In de ochtend van het leven.

De wandelingen worden aangekondigd op de website.

Thema’s van de Theo Thijssen wandelingen:

 1. Het Amsterdam-Oost van Theo Thijssen. Over dit onderwerp hadden we in 2016 een tentoonstelling.  
 2. De Jordaan van Theo Thijssen, o.l.v. Peter-Paul de Baar
 3. Tussen Artis en Nieuwe Ooster o.l.v. Hans Huijboom. Deze wandeling start om 13.00 uur bij de Muiderpoort (hoek Plantage Middenlaan/Sarphatistraatr) en eindigt circa 15.30 uur bij begraafplaats De Nieuwe Ooster. Deelname kost € 10,- inclusief brochure.
 4. De rode Jordaan ('Palingoproertoer'), o.l.v. Dennis Bos.
 5. De Jordaan van Theo Thijssen, o.l.v. Peter-Paul de Baar.

De wandelingen beginnen, tenzij anders vermeld, om 13.00 uur in het museum en duren ongeveer twee uur. Deelname kost € 7,50 per persoon, inclusief toegang tot het museum. S.v.p. contant betalen, pinnen is niet mogelijk. Voor Vrienden van Theo Thijssen (donateurs) is de deelname gratis.

Graag reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020 - 420 71 19. Mocht het weer niet meewerken, dan krijgt u daarvan bericht, dus laat bij het reserveren uw contactgegevens achter.

Het Theo Thijssen Museum organiseert ook eenmaal per maand (meestal de derde zondag van de maand) een wandeling in samenwerking met het Multatuli Museum en het Pianola Museum: de “Museumwandeling Jordaan” Een vaste gids brengt u van Museum naar Museum. Binnen de Musea wordt u ontvangen door degene die u door de expositie gidst. De wandelingen starten om 11.30 uur bij het Pianola Museum. Kosten van deelname zijn 20 euro, inclusief toegang tot de musea.

De Museum Wandeling Jordaan wordt in aangepaste vorm ook aangeboden als bedrijfsuitje. Het programma kan dan in onderling overleg worden aangepast en uitgebreid. Kosten hangen af van de specifieke vorm.

Meer in deze categorie: « De mensen van het museum

CITAAT VAN DE MAAND

Wandelen met de meester

“Wij gingen met de meester wandelen. Naar de baarsjes en naar de slatuintjes. Wij gingen niet alles lopen, nee wij gingen met de tram. Wij stapten in bij het weesperpoort station. Toen reeden wij naar de Clercqstraat. Wij gingen de meester zijn hijs voorbij de meester woont in de Clercqstraat. We hebben ze zoontje gezien. Wij hebben ook een overtoom gezien en molensteenen. De meester zij tegen Cor van dijk dat hij wel één van die steenen mee naar huis kon nemen.”

(Opstel van een leerling, in 1908 in De Nieuwe School geciteerd door Theo Thijssen..

 

Navigeer

Locatie

  • Eerste Leliedwarsstraat 16
  • 1015 TA Amsterdam
  • 020-4207119
  • Donderdag t/m zondag van 12.00 - 17.00

 

 

Familie Familie