U bevindt zich hier: Home Het Museum Wandelingen

Wandelen met Theo Thijssen

Theo Thijssen Museum organiseert ook rondleidingen door het Amsterdam van Theo Thijssen. De meeste wandelingen gaan door de Jordaan, met verschillende thema's.  De Jordaan was niet alleen het decor van zijn jeugd, maar ook van een aantal van zijn boeken: Kees de jongen, Jongensdagen, Het taaie ongeriefen In de ochtend van het leven.

De wandelingen worden aangekondigd op de website.

Thema’s van de Theo Thijssen wandelingen:

 1. De Jordaan van Theo Thijssen
 2. De rode Jordaan (Het Palingoproer)
 3. Krotten en Sloppen
 4. De Jordaan in de literatuur
 5. Het decor van “Jongensdagen”
 6. Voor een nadere omschrijving en data, zie de rubriek Nieuws

De wandelingen beginnen, tenzij anders vermeld, om 13.00 uur in het museum en duren ongeveer twee uur. Deelname kost € 8,- per persoon, inclusief toegang tot het museum. S.v.p. contant betalen, pinnen is niet mogelijk. Voor Vrienden van Theo Thijssen (donateurs) is de deelname gratis.

Graag reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020 - 420 71 19. Mocht het weer niet meewerken, dan krijgt u daarvan bericht, dus laat bij het reserveren uw contactgegevens achter.

Het Theo Thijssen Museum organiseert ook eenmaal per maand (meestal de derde zondag van de maand) een wandeling in samenwerking met het Multatuli Museum en het Pianola Museum: de “Museumwandeling Jordaan” Een vaste gids brengt u van Museum naar Museum. Binnen de Musea wordt u ontvangen door degene die u door de expositie gidst. De wandelingen starten om 11.30 uur bij het Pianola Museum. Kosten van deelname zijn 20 euro, inclusief toegang tot de musea.

De Museum Wandeling Jordaan wordt in aangepaste vorm ook aangeboden als bedrijfsuitje. Het programma kan dan in onderling overleg worden aangepast en uitgebreid. Kosten hangen af van de specifieke vorm.

Meer in deze categorie: « De mensen van het museum

CITAAT VAN DE MAAND

“Daar waren ze de gracht afgerend; en ja, hoor, op de brug, daar liep een jongen, een werkjongen met een lange broek; en over z'n hoofd hing z'n zwembroekje te drogen; z'n wangen waren blauw. Ze stonden met z'n vieren den jongen aan te gapen; hij, fluitend, kwam vlak langs ze. „Fijn water?" vroeg de brutale Klaas hem. De werkjongen was natuurlijk beledigd. „Watte?" snauw- de hij, en hij maakte een gebaar om Klaas weg te jagen. Maar Ko en Ay en Henk drongen tegen hem aan; en Ko gaf hem kleine duwtjes en zei: „As je lef hebt, moet je met mij beginners. 'k Ben nogal bang voor je lange broek!" De werkjongen keek ze alle drie met minachting aan; maar hij deed niets, en liep door. Klaas stond op 'n eerbiedigen afstand en riep hem na: „He zeg! He! Een kwartje asje op je broek trapt!"      

(Jongensdagen”, blz. 35,36)

 

Navigeer

Locatie

  • Eerste Leliedwarsstraat 16
  • 1015 TA Amsterdam
  • 020-4207119
  • Donderdag t/m zondag van 12.00 - 17.00

 

 

Familie Familie