U bevindt zich hier: Home Het Museum Nieuws Lezing 21 april Charlotte Remarque: "Kees het Meisje?"

Lezing 21 april Charlotte Remarque: "Kees het Meisje?"

dinsdag, 26 maart 2024 16:08

Nadat ze al een fantastisch tekst te gehoren gaf op de boekpresentatie van de biografie van Theo Thijssen, komt Charlotte Remarque aanstaande 21 april om 15:00  een compleet ander licht schijnen op het verhaal van Kees de Jongen. Zou de hoofdpersoon van Thijssens roman ook een meisje geweest kunnen zijn? Herkennen meisjes en ex-meisjes van nu zich in Kees’ dagdromen? Zou dat ook voor hun (groot-)moeders hebben gegolden? In hoeverre speelden überhaupt de veranderende rollen van mannen en vrouwen een rol in het boek? Gedurende de lezing van Charlotte wordt er licht op onder andere die vragen geschenen. 

Wilt u erbij zijn?  Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer uw plek! Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Toegangsprijs € 7,50, maar voor vrienden gratis! 

Meer in deze categorie: « Zomerwandelingen 2024

CITAAT VAN DE MAAND

"Jarenlang heb ik het stilgehouden, de jongen uit het oliewinkeltje. () Zijn moeder was een ongetrouwde juffrouw, maar hij had een erg aardige oom, die dikwijlss avonds in het kamertje achterhet oliewinkeltje kwam zitten. En dan dronken ze een glaasje pons of zo, en hij, Ferdinand, kreeg ook een glaasje, met een beetje veel water er bij.  ()
Na een ruzieavond is de oom weggebleven, en toen kwam er een nette kommensaal, die aanspreker was. Het was in de influenzatijd* en de aanspreker verdiende grof geld.

 (De jongen uit het oliewinkeltjes, in: De Nieuwe School juli 1910, herdrukt de bundel Egeltje, 1929.) 

*Thijssen bedoelt waarschijnlijk de griepepidemie in de winter van 1889-1890.

Navigeer

Locatie

    • Eerste Leliedwarsstraat 16
    • 1015 TA Amsterdam
    • 020-4207119
    • Donderdag t/m zondag van 12.00 - 17.00

 

 

Familie Familie