U bevindt zich hier: Home Het Museum Nieuws Het Theo Thijssen Museum opent zijn deur voor u…….

Het Theo Thijssen Museum opent zijn deur voor u……. Speciaal

woensdag, 06 mei 2020 12:04

Vanaf 1 juni mogen culturele instellingen hun diensten weer leveren, uiteraard onder nauwe randvoorwaarden ten aanzien van hygiëne en veiligheid. Het Theo Thijssen Museum speelt hierop in door het bieden van de mogelijkheid om het museum op afspraak te bezoeken. U (of u en de uwen uit uw leefgemeenschap, maximaal drie personen) bent op het afgesproken uur in principe de enige bezoeker van het museum.

Vóór uw bezoek zijn de relevante delen van het museum schoongemaakt. U hebt een uur de tijd om de expositie rustig te bekijken. Uiteraard is de gastheer/gastvrouw beschikbaar om toelichtingen te geven en achtergrondverhalen te vertellen, maar wel op (1,5 meter) afstand. Eigenlijk kunnen we het wel omschrijven als een luxebezoek.

U kunt een afspraak maken vanaf 1 juni binnen de reguliere openingstijden (donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur). Wij vragen u het reserveringsbezoek voor de gewenste datum en het tijdstip te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Indien wij op de door u gewenste datum kunnen verwelkomen, zullen wij uw afspraak bevestigen. Zo niet, dan zullen wij u een passend alternatief voorstellen. Voorts zullen wij u vragen om voorafgaand aan uw bezoek het toegangsgeld (3 euro per persoon) over te maken op de bankrekening van het museum.

Wij wensen u veel plezier met uw privéontvangst in het museum.

Rob de Klerk

Directeur Theo Thijssen Museum

“Daar waren ze de gracht afgerend; en ja, hoor, op de brug, daar liep een jongen, een werkjongen met een lange broek; en over z'n hoofd hing z'n zwembroekje te drogen; z'n wangen waren blauw. Ze stonden met z'n vieren den jongen aan te gapen; hij, fluitend, kwam vlak langs ze. „Fijn water?" vroeg de brutale Klaas hem. De werkjongen was natuurlijk beledigd. „Watte?" snauw- de hij, en hij maakte een gebaar om Klaas weg te jagen. Maar Ko en Ay en Henk drongen tegen hem aan; en Ko gaf hem kleine duwtjes en zei: „As je lef hebt, moet je met mij beginners. 'k Ben nogal bang voor je lange broek!" De werkjongen keek ze alle drie met minachting aan; maar hij deed niets, en liep door. Klaas stond op 'n eerbiedigen afstand en riep hem na: „He zeg! He! Een kwartje asje op je broek trapt!"

(Jongensdagen”, blz. 35,36)