U bevindt zich hier: Home Het Museum Nieuws Museumwandeling Jordaan

Museumwandeling Jordaan

zaterdag, 20 oktober 2018 13:07

Zondag 11 november wordt er weer een Museumwandeling Jordaan aangeboden. U wandelt onder begeleiding van een gids door de Jordaan en bezoekt onderweg drie kleine musea: het Multatuli Huis, het Geelvink Pianola Museum en het Theo Thijssen Museum. Laat de pianola spelen, oefen de befaamde zwembadpas van Kees de jongen en leer oreren in de geest van Multatuli!, en: Leer de Jordaan kennen

'Van de maan af gezien, zijn allemaal gelijk' n het geboortehuisje van Eduard Douwes Dekker alias Multatuli (1820-1887) hoort u hoe hij met zijn roman Max Havelaar in een klap wereldberoemd werd en wat hij nog meer voor moderne ideeën had. Zijn geest waart rond in het Multatuli Huis… Hier hoort u zijn pendule tikken. U vindt er o.a. zijn bureau met zijn handschrift en de beroemde sofa waarop hij stierf.

In het Pianola Museumreist u 100 jaar terug in de tijd. U krijgt informatie over de geschiedenis en de werking van de pianola's en reproductiepiano's die als vanzelf kunnen spelen.

In het Theo Thijssen Museum ontmoet u de Amsterdamse schrijver Theo Thijssen (1879-1943). Hij is vooral bekend als auteur van de roman Kees de jongen. Daarnaast was hij vakbondsman, onderwijzer en politicus, waardoor u ook veel te weten over sociale geschiedenis van Amsterdam.

Voor een bezoek aan alle drie musea, inclusief wandeling door de Jordaan met gids rekenen we Euro 20,00 per persoon

Aanmeldingen voor deze wandeling met vermelding van uw telefoonnummer bij Bernard Kruithof Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Museumwandeling Jordaan.

Wandelen met de meester

“Wij gingen met de meester wandelen. Naar de baarsjes en naar de slatuintjes. Wij gingen niet alles lopen, nee wij gingen met de tram. Wij stapten in bij het weesperpoort station. Toen reeden wij naar de Clercqstraat. Wij gingen de meester zijn hijs voorbij de meester woont in de Clercqstraat. We hebben ze zoontje gezien. Wij hebben ook een overtoom gezien en molensteenen. De meester zij tegen Cor van dijk dat hij wel één van die steenen mee naar huis kon nemen.”

(Opstel van een leerling, in 1908 in De Nieuwe School geciteerd door Theo Thijssen..