U bevindt zich hier: Home Het Museum Nieuws Zomers wandelen langs kleine musea in Jordaan

Zomers wandelen langs kleine musea in Jordaan Speciaal

Multatulimuseum Multatulimuseum
zondag, 06 augustus 2017 06:00

Laat u verrassen in het Geelvinck Pianola Museum en maak kennis met Multatuli en Theo Thijssen!
Drie kleine musea in de Jordaan, het Geelvink Pianola museum, het Theo Thijssen Museum en het Multatuli Huis bieden u een arrangement voor een onvergetelijk cultureel  uitje. Onder leiding van een gids wandelt u van het ene museum naar het andere dwars door de prachtige Jordaan.  Op de koop toe krijgt u een demonstratie van de befaamde zwembadpas! De wandeling begint in het Geelvinck Pianola Museum aan de Westerstraat  106. De wandelingen vinden plaats op 15 en 29 juli om 11.30 uur. De prijs van de wandeling is 20 euro, inclusief toegang tot de musea.

Wandelen met de meester

“Wij gingen met de meester wandelen. Naar de baarsjes en naar de slatuintjes. Wij gingen niet alles lopen, nee wij gingen met de tram. Wij stapten in bij het weesperpoort station. Toen reeden wij naar de Clercqstraat. Wij gingen de meester zijn hijs voorbij de meester woont in de Clercqstraat. We hebben ze zoontje gezien. Wij hebben ook een overtoom gezien en molensteenen. De meester zij tegen Cor van dijk dat hij wel één van die steenen mee naar huis kon nemen.”

(Opstel van een leerling, in 1908 in De Nieuwe School geciteerd door Theo Thijssen..