U bevindt zich hier: Home Het Museum Nieuws

Nieuws

28 januari 2018

Echo's van de Groote Oorlog

in Nieuws

Het hele jaar 2018 besteden we aandacht aan Thijssen en andere Amsterdamse schrijvers over de Groote Oorlog. Honderd jaar geleden kwam op 11 november 1918 eindelijk, na vier jaar, een eind aan de Eerste Wereldoorlog. Thijssen was als dienstplichtige rechtstreeks betrokken bij de mobilisatie van het Nederlandse leger in 1914. Hij was korporaal in het fort van Uithoorn, een van de tweeënveertig forten van de Stelling van Amsterdam. Hij schreef daarover in brieven en in de bundel Egeltje

Met unieke foto's en niet eerder tentoongesteld materiaal is deze bijzondere expositie boeiend voor liefhebbers van Thijssen, Amsterdam en van geschiedenis. Daarnaast kunt u in het museum alles over het leven en werk van Thijssen ontdekken.

06 augustus 2017

Zomers wandelen langs kleine musea in Jordaan

in Nieuws

Laat u verrassen in het Geelvinck Pianola Museum en maak kennis met Multatuli en Theo Thijssen!
Drie kleine musea in de Jordaan, het Geelvink Pianola museum, het Theo Thijssen Museum en het Multatuli Huis bieden u een arrangement voor een onvergetelijk cultureel  uitje. Onder leiding van een gids wandelt u van het ene museum naar het andere dwars door de prachtige Jordaan.  Op de koop toe krijgt u een demonstratie van de befaamde zwembadpas! De wandeling begint in het Geelvinck Pianola Museum aan de Westerstraat  106. De wandelingen vinden plaats op 15 en 29 juli om 11.30 uur. De prijs van de wandeling is 20 euro, inclusief toegang tot de musea.

Opgeven bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

29 november 2016

Vrijwilligers gezocht

in Nieuws

Het Theo Thijssen museum draait volledig op vrijwilligers die bij toerbeurt optreden als gastvrouw of gastheer tijdens de openingsmiddagen. Een paar oude getrouwen vertrokken, dus ons museum zoekt weer aardige mensen met interesse in de wereld van Theo Thijssen, die enkele keren per maand een middag als gastheer/-vrouw van ons museum willen optreden. Wilt u daar eens over praten? Mail onze voorzitter en waarnemend directeur Bernard Kruithof via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Ook zoeken we – helaas -- een nieuwe (onbezoldigd) directeur, die onder andere de overige vrijwilligers ‘aanstuurt’, zo nodig de loodgieter belt, overige externe contacten onderhoudt, en enthousiast deelneemt aan het bestuurswerk en tentoonstellingen maken. Liefst met contact met het onderwijsveld, gevoel voor marketing en in ieder geval contactuele gaven. Interesse? Stuur een mail aan onze voorzitter en waarnemend directeur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

en. 

01 april 2015

Wandelingen 2015

in Nieuws

Ook dit jaar worden er weer mooie en interessante wandelingen door het Amsterdam van Theo Thijssen georganiseerd. De eerste wordt op zondag 10 mei georganiseerd en heeft als onderwerp het Socialisme, net als de tentoonstelling die op dit moment in het museum te zien is. Kijk voor de data van de andere wandelingen en praktische informatie bij Het Museum onder Wandelingen. 

CITAAT VAN DE MAAND

Wandelen met de meester

“Wij gingen met de meester wandelen. Naar de baarsjes en naar de slatuintjes. Wij gingen niet alles lopen, nee wij gingen met de tram. Wij stapten in bij het weesperpoort station. Toen reeden wij naar de Clercqstraat. Wij gingen de meester zijn hijs voorbij de meester woont in de Clercqstraat. We hebben ze zoontje gezien. Wij hebben ook een overtoom gezien en molensteenen. De meester zij tegen Cor van dijk dat hij wel één van die steenen mee naar huis kon nemen.”

(Opstel van een leerling, in 1908 in De Nieuwe School geciteerd door Theo Thijssen..

 

Navigeer

Locatie

    • Eerste Leliedwarsstraat 16
    • 1015 TA Amsterdam
    • 020-4207119
    • Donderdag t/m zondag van 12.00 - 17.00

 

 

Familie Familie