×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 42 niet laden
Print deze pagina

Stichting Theo Thijssen

Accordeonist Rob van Zantvoort (voorheen Tröckener Kecks) begeleidt met Phil Tilli en Jan Pruis de zang van Jan Eilander, die tijdens het jubileum het Zwembadpaslied ten gehore bracht. (Foto: Paul Spies.) Accordeonist Rob van Zantvoort (voorheen Tröckener Kecks) begeleidt met Phil Tilli en Jan Pruis de zang van Jan Eilander, die tijdens het jubileum het Zwembadpaslied ten gehore bracht. (Foto: Paul Spies.)

De Stichting Theo Thijssen werd opgericht op 9 september 1987, door Rob Grootendorst, Peter-Paul de Baar en Jan Roedoe.

De stichting stelt zich ten doel: het levend houden van de nagedachtenis van de schrijver Theo Thijssen alsmede het instandhouden en bevorderen van de belangstelling voor zijn werk, alles in de meest ruime zin des woords.

De stichting tracht haar doel te bereiken door:

 • het realiseren en in standhouden van een Theo Thijssen Museum
 • het verrichten van historisch onderzoek
 • het (doen) samenstellen en uitgeven van publicaties
 • alle andere wettige middelen die tot het doel van de stichting bevorderlijk zijn.

In de praktijk komt dat laatste vooral neer op de organisatie van evenementen, het meewerken aan gedenktekenen voor Thijssen in de breedste zin, en het verstrekken van informatie aan derden. Zie de hoofdstukken 'MUSEUM' (paragraaf 'historie') en 'BIJZONDERE ACTIVITEITEN' op deze site.

Het bestuur van de Stichting Theo Thijssen bestaat op dit moment uit: 

 • Cees Broers, directeur. Cees was tot 2020 ondernemer in de zorg. Hij is geïnteresseerd in het leven en werken van Theo Thijssen en in de geschiedenis van de Jordaan.
 • Rob de Klerk, secretaris. Hij was als econoom verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, het laatst als directeur van het Onderwijsinstituut voor Pedagogiek en Onderwijskunde.
 • Dr. Bernard Kruithof, voorzitter. Hij was als historicus/pedagoog/socioloog werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam tot eind 2016. 
 • Jack van Dongen, penningmeester. Van Dongen was tot 2006 'controller' bij WPG Uitgevers.
 • Rik Thijssen, bestuurslid en mede-oprichter. Tot 2012 onderwijzeres in Amsterdam-Nieuw-West. Kleindochter van Theo Thijssen. 
 • Peter-Paul de Baar, bestuurslid, mede-oprichter en tot maart 2005 secretaris. Hoofdredacteur maandblad Ons Amsterdam. Hij werkt aan een biografie van Theo Thijssen. 
 • Dennis Bos, bestuurslid. Studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, schreef een proefschrift over de geschiedenis van de vroege socialistische beweging in Amsterdam in de tweede helft van de negentiende eeuw. Hij werkt vanaf 2005 als universitair docent aan de Universiteit van Leiden. 
 • Tessel Dekker, bestuurslid. Afgestudeerd in geschiedenis en kunstgeschiedenis, en momenteel freelance tentoonstellingsmaker met een voorliefde voor negentiende-eeuws Amsterdam. 

Meer informatie kunt u krijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.