U bevindt zich hier: Home Het Museum Winkel

Museumwinkel

Het museum omvat een kleine gespecialiseerde boekwinkel, waarin niet alleen publicaties van en over Thijssen worden verkocht, maar ook boeken over en afbeeldingen van de Amsterdamse Jordaan. In de winkel zijn ook ansichtkaarten te koop en mooie linnen tassen met een afbeelding van Theo Thijssen erop gedrukt. 

Nieuw: 
-  Het Oud West van Theo Thijssen, een unieke wandelgids, alleen verkrijgbaar in het museum voor slechts € 1,- 
-  Henk Duijzer, Hoe Jan Sluijters tekende voor Theo Thijssen in het museum te koop voor slechts € 4.-
-  P.P. de Baar, R. Grootendorst en Jan Roedoe, Het Amsterdam van Theo Thijssen. Amsterdam 1995, derde verbeterde druk van deze populaire wandelgids. Alleen in het museum € 19,95 nu 8,50, nog één exemplaar! 
-  Tevens diverse luisterboeken door Jan Meng, Hans Dagelet en Job Cohen, verkrijgbaar van € 10,- tot € 15,-.

CITAAT VAN DE MAAND

Ons Jong-Zijn

“Als wij met vuur redeneren over sommige zaken, als wij met zekeren vrijmoedigheid ideeën opwerpen; als we ons af en toe eens niet verbergen, dat we ons bestaan voelen, dan kan men ons dikwijls zoo koud-ontnuchterend toevoegen: ‘Weet je wel, hoe jong je nog bent?’ (…) Wij zijn de toekomstige maatschappij; van ons hangt de loop der wereldgebeurtenissen in de volgende halve eeuw voor het grootste deel af. En dat onze invloed pas begint in de jaren, die nog komen moeten, is dat een reden, om ons bestaan nu te ontkennen? Zijn de jaren, die komen minder gewichtig dan die zijn? Neen; ze zijn gewichtiger, want de wereld gaat vooruit...”

Hoofdredacteur Theo Thijssen (18) in Baknieuws, weekblad voor kweekschoolleerlingen, juni 1897 - 68 jaar vóór Provo..

 

Navigeer

Locatie

    • Eerste Leliedwarsstraat 16
    • 1015 TA Amsterdam
    • 020-4207119
    • Donderdag t/m zondag van 12.00 - 17.00

 

 

Familie Familie