U bevindt zich hier: Home Het Museum Nieuws Museum gesloten van 4 tot en met 10 november

Museum gesloten van 4 tot en met 10 november

zondag, 29 oktober 2017 20:16

Van 4 tot en met 10 november is het Theo Thijssenmuseum gesloten ten behoeve van de inrichting van de nieuwe tentoonstelling.

Echo’s van de Groote oorlog: nieuwe tentoonstelling in het museum. Op 11 november wordt om 16.00 uur de nieuwe tentoonstelling geopend: Echo's van de Groote oorlog: Amsterdamse schrijvers over 1914-1918. Ondanks de neutraliteit bleef de Eerste Wereldoorlog in Nederland niet zonder gevolgen: mobilisatie van Nederlandse mannen, een miljoen berooide Belgische vluchtelingen en later zorgden schaarste aan levensmiddelen en brandstof voor groeiende sociale ellende. Ook Theo Thijssen werd onder de wapenen geroepen. Deze tentoonstelling laat zien hoe hij en andere schrijvers (onder andere A.M. de Jong, Jan Mens en Jef Last) in hun werk op deze oorlog terugkeken.