U bevindt zich hier: Home Het Museum Nieuws Echo's van de Groote Oorlog

Echo's van de Groote Oorlog

zondag, 28 januari 2018 11:22

Het hele jaar 2018 besteden we aandacht aan Thijssen en andere Amsterdamse schrijvers over de Groote Oorlog. Honderd jaar geleden kwam op 11 november 1918 eindelijk, na vier jaar, een eind aan de Eerste Wereldoorlog. Thijssen was als dienstplichtige rechtstreeks betrokken bij de mobilisatie van het Nederlandse leger in 1914. Hij was korporaal in het fort van Uithoorn, een van de tweeënveertig forten van de Stelling van Amsterdam. Hij schreef daarover in brieven en in de bundel Egeltje

Met unieke foto's en niet eerder tentoongesteld materiaal is deze bijzondere expositie boeiend voor liefhebbers van Thijssen, Amsterdam en van geschiedenis. Daarnaast kunt u in het museum alles over het leven en werk van Thijssen ontdekken.

CITAAT VAN DE MAAND

Ons Jong-Zijn

“Als wij met vuur redeneren over sommige zaken, als wij met zekeren vrijmoedigheid ideeën opwerpen; als we ons af en toe eens niet verbergen, dat we ons bestaan voelen, dan kan men ons dikwijls zoo koud-ontnuchterend toevoegen: ‘Weet je wel, hoe jong je nog bent?’ (…) Wij zijn de toekomstige maatschappij; van ons hangt de loop der wereldgebeurtenissen in de volgende halve eeuw voor het grootste deel af. En dat onze invloed pas begint in de jaren, die nog komen moeten, is dat een reden, om ons bestaan nu te ontkennen? Zijn de jaren, die komen minder gewichtig dan die zijn? Neen; ze zijn gewichtiger, want de wereld gaat vooruit...”

Hoofdredacteur Theo Thijssen (18) in Baknieuws, weekblad voor kweekschoolleerlingen, juni 1897 - 68 jaar vóór Provo..

 

Navigeer

Locatie

    • Eerste Leliedwarsstraat 16
    • 1015 TA Amsterdam
    • 020-4207119
    • Donderdag t/m zondag van 12.00 - 17.00

 

 

Familie Familie