U bevindt zich hier: Home Het Museum Nieuws Echo's van de Groote Oorlog

Echo's van de Groote Oorlog

zondag, 28 januari 2018 11:22

Het hele jaar 2018 besteden we aandacht aan Thijssen en andere Amsterdamse schrijvers over de Groote Oorlog. Honderd jaar geleden kwam op 11 november 1918 eindelijk, na vier jaar, een eind aan de Eerste Wereldoorlog. Thijssen was als dienstplichtige rechtstreeks betrokken bij de mobilisatie van het Nederlandse leger in 1914. Hij was korporaal in het fort van Uithoorn, een van de tweeënveertig forten van de Stelling van Amsterdam. Hij schreef daarover in brieven en in de bundel Egeltje

Met unieke foto's en niet eerder tentoongesteld materiaal is deze bijzondere expositie boeiend voor liefhebbers van Thijssen, Amsterdam en van geschiedenis. Daarnaast kunt u in het museum alles over het leven en werk van Thijssen ontdekken.