U bevindt zich hier: Home Het Museum Nieuws Zondag 6 augustus – de Jordaan in de literatuur

Zondag 6 augustus – de Jordaan in de literatuur

dinsdag, 11 juli 2017 20:34

De Jordaan speelt een belangrijke rol in de Nederlandse literatuur: Multatuli, Israel Querido, Bordewijk, Theun de Vries, Simon Vinkenoog, Jan Kal, Nicolaas Matsier, Charlotte Mutsaers, Suzanna Jansen en natuurlijk Theo Thijssen schreven er over. Peter-Paul de Baar, historicus en hoofdredacteur van Ons Amsterdam, vertelt er over tijdens de wandeling door de Jordaan op zondag 6 augustus.

De wandeling begint om 13.00 uur bij het standbeeld van Theo Thijssen op de Lindengracht, bij de Brouwersgracht, en eindigt twee uur later bij het Theo Thijssen Museum. Deelname kost € 7,50 per persoon, inclusief toegang tot het museum. S.v.p. contant betalen, pinnen is niet mogelijk. Voor Vrienden van Theo Thijssen (donateurs) is deelname op vertoon van de Zwembadpas gratis.

Graag reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020 - 420 71 19. Mocht het weer niet meewerken, dan krijgt u daarvan bericht, dus laat bij het reserveren uw contactgegevens achter.

CITAAT VAN DE MAAND

Ons Jong-Zijn

“Als wij met vuur redeneren over sommige zaken, als wij met zekeren vrijmoedigheid ideeën opwerpen; als we ons af en toe eens niet verbergen, dat we ons bestaan voelen, dan kan men ons dikwijls zoo koud-ontnuchterend toevoegen: ‘Weet je wel, hoe jong je nog bent?’ (…) Wij zijn de toekomstige maatschappij; van ons hangt de loop der wereldgebeurtenissen in de volgende halve eeuw voor het grootste deel af. En dat onze invloed pas begint in de jaren, die nog komen moeten, is dat een reden, om ons bestaan nu te ontkennen? Zijn de jaren, die komen minder gewichtig dan die zijn? Neen; ze zijn gewichtiger, want de wereld gaat vooruit...”

Hoofdredacteur Theo Thijssen (18) in Baknieuws, weekblad voor kweekschoolleerlingen, juni 1897 - 68 jaar vóór Provo..

 

Navigeer

Locatie

    • Eerste Leliedwarsstraat 16
    • 1015 TA Amsterdam
    • 020-4207119
    • Donderdag t/m zondag van 12.00 - 17.00

 

Nieuwsbrief

 

 

Familie Familie