U bevindt zich hier: Home Het Museum Nieuws Summertime walk juli en augustus 2017

Summertime walk juli en augustus 2017

woensdag, 07 juni 2017 11:22

Ontdek de kleine musea in en rond de Jordaan en doe mee met de Summertime Walk, een wandeling langs literaire en muzikale schatten. Met een passe-partout krijgt u voor € 10,- één dag toegang tot drie prachtige kleine musea. Het passe-partout is verkrijgbaar bij het Multatuli Huis in de Korsjespoortsteeg 20, geopend van dinsdag t/m zondag van 12.00 - 17.00 uur. Het passe-partout geeft toegang tot de volgende musea:

• Het Multatuli Huis - het geboortehuis van Multatuli dat gewijd is aan zijn leven en werk.

• Het Geelvinck Pianola Museum met een collectie van automatische piano's met ruim 30.000 muziekrollen

• Het Theo Thijssen museum - het geboortehuis van de schrijver, onderwijzer, vakbondsman en politicus dat gewijd is aan zijn werk en leven.

Wilt u de wandeling onder begeleiding van een gids doen? Bij Volksuniversiteit Amsterdam kunt u een gids boeken die u langs de deelnemende musea en pittoreske plekken in de Jordaan leidt.
Prijs: € 17,50 per persoon, inclusief passe-partout voor de drie musea. Meld u aan via www.volksuniversiteitamsterdam.nl of bel naar 020 - 626 16 26.

CITAAT VAN DE MAAND

Ons Jong-Zijn

“Als wij met vuur redeneren over sommige zaken, als wij met zekeren vrijmoedigheid ideeën opwerpen; als we ons af en toe eens niet verbergen, dat we ons bestaan voelen, dan kan men ons dikwijls zoo koud-ontnuchterend toevoegen: ‘Weet je wel, hoe jong je nog bent?’ (…) Wij zijn de toekomstige maatschappij; van ons hangt de loop der wereldgebeurtenissen in de volgende halve eeuw voor het grootste deel af. En dat onze invloed pas begint in de jaren, die nog komen moeten, is dat een reden, om ons bestaan nu te ontkennen? Zijn de jaren, die komen minder gewichtig dan die zijn? Neen; ze zijn gewichtiger, want de wereld gaat vooruit...”

Hoofdredacteur Theo Thijssen (18) in Baknieuws, weekblad voor kweekschoolleerlingen, juni 1897 - 68 jaar vóór Provo..

 

Navigeer

Locatie

    • Eerste Leliedwarsstraat 16
    • 1015 TA Amsterdam
    • 020-4207119
    • Donderdag t/m zondag van 12.00 - 17.00

 

 

Familie Familie