U bevindt zich hier: Home Het Museum Nieuws Directeur Cees Hageman onverwachts overleden

Directeur Cees Hageman onverwachts overleden

Cees bij het standbeeld van Theo Thijssen Cees bij het standbeeld van Theo Thijssen
woensdag, 09 november 2016 17:54

Tot onze ontzetting overleed onze vriend Cees Hageman (62) op donderdagmiddag 3 november in het OLVG Oost aan de gevolgen van een longembolie. Hij volgde in 2012 de overleden Jan Carmiggelt op als directeur van het Theo Thijssen Museum. Daarbij bracht hij zeer nuttige ervaring mee als oud-onderwijzer (in de Kinkerbuurt) en langjarig educatief adviseur van een reeks van vooral museale projecten. Hij bouwde snel een warme en efficiënte band op met onze vrijwilligers (gastheren/-vrouwen in ons museum en wandelgidsen), wierf nieuwe vrijwilligers, verhielp energiek kleine technische problemen, zette met andere kleine musea in de buurt de Summer Time Walk op, ritselde Thijssen-tentoonstellingen in de Openbare Bibliotheek (geopend door oud-burgemeester Job Cohen) en in en rond het Pintohuis in de Nieuwmarktbuurt en verzorgde enkele projecten met de leerlingen van de Theo Thijssenschool even verderop in de Jordaan. Daarnaast had hij een belangrijke rol in de vergaderingen van het bestuur en onze tentoonstellingscommissie, waarin het zakelijke en persoonlijke steeds prettig door elkaar liepen.

Wij kunnen nog nauwelijks bevatten dat hij nooit meer onder ons zal zijn.

Aanstaande donderdag 10 november 2016, 13.30 uur, wordt Cees begraven op De Nieuwe Ooster, Kruislaan 126 Amsterdam. Alle Cees- en Thijssenfans zijn daar welkom.
Het museum is om die reden dicht op 10 november.