U bevindt zich hier: Home Het Museum Nieuws Buurtwandeling: krotten en sloppen in de Jordaan

Buurtwandeling: krotten en sloppen in de Jordaan

Jordaankrot Jordaankrot
zondag, 04 september 2016 16:41

Op zondag 18 september organiseert het Theo Thijssen Museum weer een wandeling door de Jordaan, waarin dit keer de woonellende in de buurt in de 19e en eerste helft van de 20e eeuw centraal staat. De Jordaan was rond 1900 de allerarmste en meest overbevolkte buurt van Amsterdam. Sinds de jaren ’70 is de buurt grondig gerenoveerd, maar wie heel goed kijkt ziet nog de sporen van de leefomstandigheden van toen.

Deze wandeling komt in de plaats van de geplande wandeling door Amsterdam-West en de gids is dit keer Peter-Paul de Baar, historicus en hoofdredacteur van Ons Amsterdam.

De wandeling begint om 13.00 uur bij het standbeeld van Theo Thijssen op de Lindengracht, hoek Brouwersgracht (een kwartier lopen vanaf het Centraal Station) en eindigt bij het Theo Thijssen Museum in de Eerste Leliedwarsstraat. Deelname kost € 7,50 per persoon, inclusief toegang tot het museum (afrekenen na afloop in het museum). Voor Vrienden van Theo Thijssen (donateurs) is de deelname gratis.

Graag reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020 - 420 71 19. Mocht het weer niet mee werken, dan krijgt u daarvan bericht, dus laat bij het reserveren uw contactgegevens achter.