U bevindt zich hier: Home Het Museum Nieuws Theo Thijssen in de Jordaanweek

Theo Thijssen in de Jordaanweek

Theo Thijssenschool op bezoek in Theo Thijssenmuseum Theo Thijssenschool op bezoek in Theo Thijssenmuseum
donderdag, 02 juni 2016 20:20

In de week na Pinksteren bezochten 16 groepen van de Theo Thijssenschool ons gelijknamige museum. In het kader van hun Jordaanproject werd er in het museum een korte uitleg gegeven over Theo Thijssen, het geboortehuis en het wonen in de Jordaan in de 19e eeuw. Daarna werd door de meesters en juffen voorgelezen uit Kees de jongen of uit Schoolland. Zo hebben meer dan 400 kinderen kennis gemaakt met Theo en die vond het geweldig Hoe ze het vonden? Lees het verslag van Iris uit groep 8.

Verslag "Wij zijn vandaag met de klas naar het Theo Thijssen Museum geweest. Dat hebben we gedaan omdat het deze week de Jordaanweek is. In het museum werden veel leuke dingen verteld over Thijssen. Zoals dat hij al met 14 jaar naar de kweekschool in Haarlem ging en dat het museum het geboortehuis van Thijssen is. Ik vond het bijzonder dat in zo'n kleine ruimte zoveel informatie over hem stond. Ook heeft de juf iets voorgelezen uit Theo Thijssens bekendste boek Kees de Jongen. Het was een heel leuk bezoek".

Iris Groep 8