U bevindt zich hier: Home De Stichting Stichting Theo Thijssen

Stichting Theo Thijssen

Accordeonist Rob van Zantvoort (voorheen Tröckener Kecks) begeleidt met Phil Tilli en Jan Pruis de zang van Jan Eilander, die tijdens het jubileum het Zwembadpaslied ten gehore bracht. (Foto: Paul Spies.) Accordeonist Rob van Zantvoort (voorheen Tröckener Kecks) begeleidt met Phil Tilli en Jan Pruis de zang van Jan Eilander, die tijdens het jubileum het Zwembadpaslied ten gehore bracht. (Foto: Paul Spies.)

De Stichting Theo Thijssen werd opgericht op 9 september 1987, door Rob Grootendorst, Peter-Paul de Baar en Jan Roedoe.

De stichting stelt zich ten doel: het levend houden van de nagedachtenis van de schrijver Theo Thijssen alsmede het instandhouden en bevorderen van de belangstelling voor zijn werk, alles in de meest ruime zin des woords.

De stichting tracht haar doel te bereiken door:

 • het realiseren en in standhouden van een Theo Thijssen Museum
 • het verrichten van historisch onderzoek
 • het (doen) samenstellen en uitgeven van publicaties
 • alle andere wettige middelen die tot het doel van de stichting bevorderlijk zijn.

In de praktijk komt dat laatste vooral neer op de organisatie van evenementen, het meewerken aan gedenktekenen voor Thijssen in de breedste zin, en het verstrekken van informatie aan derden. Zie de hoofdstukken 'MUSEUM' (paragraaf 'historie') en 'BIJZONDERE ACTIVITEITEN' op deze site.

Het bestuur van de Stichting Theo Thijssen bestaat op dit moment uit: 

 • Dr. Bernard Kruithof, voorzitter. Hij was als historicus/pedagoog/socioloog werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam tot eind 2016. 
 • Jack van Dongen, penningmeester. Van Dongen was tot 2006 'controller' bij WPG Uitgevers.
 • Rik Thijssen, bestuurslid en mede-oprichter. Tot 2012 onderwijzeres in Amsterdam-Nieuw-West. Kleindochter van Theo Thijssen. 
 • Peter-Paul de Baar, bestuurslid, mede-oprichter en tot maart 2005 secretaris. Hoofdredacteur maandblad Ons Amsterdam. Hij werkt aan een biografie van Theo Thijssen. 
 • Arie Pappot, algemeen lid. Kunstrestaurator en als jongste lid aangetrokken om de belangen van de stichting ook digitaal te behartigen, en sinds maart 2012 webmaster.
 • Dennis Bos, algemeen lid. Studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, schreef een proefschrift over de geschiedenis van de vroege socialistische beweging in Amsterdam in de tweede helft van de negentiende eeuw. Hij werkt vanaf 2005 als universitair docent aan de Universiteit van Leiden. 
 • Barbara van Walraven, secretaris. Zij is werkzaam als adviseur educatie bij ProBiblio, de provinciale serviceorganisatie voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. 

Meer informatie kunt u krijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer in deze categorie: Word Vriend van Theo Thijssen! »

CITAAT VAN DE MAAND

Ons Jong-Zijn

“Als wij met vuur redeneren over sommige zaken, als wij met zekeren vrijmoedigheid ideeën opwerpen; als we ons af en toe eens niet verbergen, dat we ons bestaan voelen, dan kan men ons dikwijls zoo koud-ontnuchterend toevoegen: ‘Weet je wel, hoe jong je nog bent?’ (…) Wij zijn de toekomstige maatschappij; van ons hangt de loop der wereldgebeurtenissen in de volgende halve eeuw voor het grootste deel af. En dat onze invloed pas begint in de jaren, die nog komen moeten, is dat een reden, om ons bestaan nu te ontkennen? Zijn de jaren, die komen minder gewichtig dan die zijn? Neen; ze zijn gewichtiger, want de wereld gaat vooruit...”

Hoofdredacteur Theo Thijssen (18) in Baknieuws, weekblad voor kweekschoolleerlingen, juni 1897 - 68 jaar vóór Provo..

 

Navigeer

Locatie

  • Eerste Leliedwarsstraat 16
  • 1015 TA Amsterdam
  • 020-4207119
  • Donderdag t/m zondag van 12.00 - 17.00

 

 

Familie Familie